Menu Sluiten

Lees meer over ayurveda

Wat is Ayurveda

Ayurveda is de wetenschap van een lang en gezond leven. De oorsprong van Ayurveda ligt in India en gaat duizenden jaren terug. De wijsheid, wetenschap en praktische uitoefening mogen dan wel duizenden jaren oud zijn, tot op de dag van vandaag wordt Ayurveda nog volop beoefend. 

Voeding en leefstijl worden gezien als de beste geneesmiddelen om iemand in balans te houden.

Ayurveda legt veel nadruk op het op een natuurlijke manier in balans blijven en daarmee ziekten te voorkomen. Voeding en leefstijl worden gezien als de beste geneesmiddelen om iemand in balans te houden. Het onderscheidt zich van de westerse geneeskunde door zijn holistische benadering. Lichaam en geest werken samen en beïnvloeden elkaar continu.

Waarom werken standaard gezondheidsadviezen niet voor iedereen?

Ieder mens is opgebouwd uit de 5 elementen. Dit zijn ether, lucht, vuur, water en aarde. Deze 5 elementen vormen de basis voor de 3 Dosha’s Vata, Pitta en Kapha. Wij mensen worden gezien als een samenstelling van deze drie Dosha’s. De verhouding tussen deze drie Dosha’s is echter bij ieder mens anders. Zo kan er één Dosha overheersend zijn, maar ook meerdere. Ieder mens is uniek en standaard adviezen zijn niet voor iedereen de oplossing om langer gezond te blijven.  

Benieuwd wat ik voor u kan betekenen?

Wilt u uw leefstijl veranderen? U kunt mij bereiken op  06 - 25 16 46 48 of ga naar contact.